Kaarsen & keramiek voor creative tieners (9 tot 16 jaar)

Schrijf je in

Heb jij een creatieve tiener die van bloemen en knutselen houdt? Onze creatieve workshop ‘Kaarsen en Keramiek’ is perfect voor tieners die iets nieuws willen leren en hun eigen unieke, duurzame kaarsen en gepersonaliseerde keramiek willen maken!

Wat kun je verwachten?

Creatieve technieken ontdekken: In de voormiddag gaan de tieners aan de slag om hun eigen schattige bloemenkaarsen te maken. Ze kiezen zelf de vormpjes, de kleuren en gieten de kaarsen zelf. Na de lunch is het dan tijd om met keramiek aan de slag te gaan. We maken samen o.a. een juwelenschaaltje in keramiek waar we tijdens het proces droogbloemen in rollen.

Opgelet! Keramiek is een langzaam proces. Achteraf, wanneer je werkjes droog, afgebakken en geglazuurd zijn, krijg je een seintje om ze op te halen. Reken hiervoor ongeveer een maand.

Inspirerende en gezellige sfeer: We zorgen voor een inspirerende en ontspannen omgeving waar tieners kunnen genieten van het creatieve proces. Tussendoor zijn er lekkere snacks voorzien!

Stapsgewijze begeleiding: Onder de deskundige leiding van Stien, een ervaren leerkracht, en Anke, een enthousiaste workshopbegeleidster, leren tieners stap voor stap de kunst van het kaarsen en keramiek maken.

Gebruik van natuurlijke en ecologische materialen: We werken uitsluitend met milieuvriendelijke en duurzame materialen, zodat je tiener iets moois kan maken dat ook goed is voor de planeet.

Waarom deelnemen?

Deze workshop biedt een geweldige kans voor tieners om hun creativiteit te ontplooien en nieuwe vaardigheden te leren. Alles wat nodig is, wordt verzorgd, dus ze hoeven alleen maar te komen met een open geest en een enthousiaste houding.

Details

  • Datum en tijd: 5 augustus van 10:00 tot 16:00 uur
  • Locatie:De Handleiding, een hip creatief atelier in Mechelen (recht tegenover het speelgoedmuseum)
  • Leeftijd: 9 jaar tot 16 jaar
  • Inclusief: Alle materialen, water en tussendoortjes.
  • Lunch: Tieners nemen zelf een lunchpakket mee. Er is een microgolf en oven aanwezig, dus iets opwarmen kan ook.
  • Prijs: 45,00 euro per persoon
  • Praktisch: maximaal 25 inschrijvingen, dus wees er snel bij

Zin om je tiener in te schrijven? Terecht! We verwelkomen ze heel graag deze zomer voor deze gloednieuwe, inspirerende en creatieve ervaring!

Schrijf je in

Inschrijven